Rokonok ensemble

Even voorstellen: het ensemble Rokonok.

In september 2012 werd mij gevraagd of ik op de afscheidsdienst van onze dominee iets wilde spelen met mijn kinderen. Uiteraard wilden wij dat. Hoewel niet volledig zonder strubbelingen (wat wil je met moeder, zoon en dochter….) kwam er toch iets moois uit. Iedereen was enthousiast, wij ook, dus we gingen gewoon door met samenspelen. Rokonok was geboren!

We spelen vaak in kerkdiensten, op hoogtijdagen of gewoon daarbuiten. Muziek is altijd mooi, niet alleen met kerst. En zo af en toe eens een concert, net wat er op ons pad komt.
Ons doel is eigenlijk heel eenvoudig: we spelen voor ons eigen plezier en als anderen daarvan kunnen meegenieten is dat mooi meegenomen! Ondertussen leren we uiteraard erg veel van elkaar, luisteren, kritiek verdragen (nooit leuk natuurlijk), samenspelen enzovoort.

Repeteren doen we gewoon thuis in de woonkamer, als het even lukt iedere week. De rest van de familie bemoeit zich er ook graag mee. Die kritieken nemen we soms graag ter harte, soms ook niet. Maar als ons huispubliek al wegloopt, tja, dan moet er toch nog wat gebeuren……

Kat vlucht door kattenluikje

Gelukkig is er oneindig veel muziek geschreven die we kunnen spelen. Gezien onze instrumenten spelen we vooral triosonates en concerten uit de barokperiode. En dan zetten we alle instrumenten in die we hebben: viool met altblokfluit, altviool met basblokfluit en nog van alles daar tussenin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.