Sinterklaas

Ieder jaar weer verheug ik me er weer op: Sinterklaas! De kinderen onder mijn leerlingen willen allemaal, zonder uitzondering, sinterklaasliedjes spelen. En de volwassenen trouwens ook…. “is wel leuk voor de (klein)kinderen……” En zo is mijn huis drie weken lang gevuld met gouwe ouwe. Ik vind dat helemaal geweldig, ik smul van de onbegrijpelijke teksten: “Ban dus vrij de vrees uit ’t hart” en “Maar o wee o bittere smart, kregen wij voor koek een gard “ en zing dan ook altijd, tot groot vermaak van de leerlingen en tot grote schaamte van mijn kinderen, alle liedjes keihard mee.
Dit is meteen een hele goede oefening in het begeleiden, maar daar hebben de leerlingen geen weet van. Want het is zo verwarrend als er iemand doorheen gaat zingen of spelen…. Denk je dat je het liedje goed kent, gaat er weer van alles mis. Maar al doende leert men en na drie weken kunnen we probleemloos door met de kerstliedjes: met gezang!


Reacties

Sinterklaas — 2 reacties

  1. Dag Ineke,
    Wat een geweldig initiatief heb je genomen met deze site ! Dit zijn de initiatieven die voor de klassieke muziek in het algemeen en voor het orgelspelen in het bijzonder zeer nodig zijn. Veel succes met al je activiteiten en met die van jullie kinderen, prachtig !
    Aart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *