De techniek staat niet stil. In 2020 werd ik door corona gedwongen om orgelles online te gaan geven. Dat vond ik natuurlijk helemaal niets. Maar zowel mijn leerlingen als ik werden er steeds handiger in. En nu blijkt het eigenlijk gewoon bijzonder praktisch. Inmiddels komen mijn leerlingen uit binnen- en buitenland, heel eenvoudig via een Zoomverbinding op les.

“Wat heb ik nodig voor online orgelles?” Een computer met webcam, een losse camera om je handen te kunnen filmen en een kastje om de boel te koppelen. “Kosten?” Zo’n 200 euro, er van uitgaande dat je een computer hebt.

“Zijn er beperkingen bij online orgelles?” Mwah, ongetwijfeld wel, maar niets wat niet op te lossen is. “Is het geschikt voor iedereen?” Nou, kinderen zie ik toch liever gewoon live. Dat werkt toch wel iets beter. Ik heb bij orgelles online wel eens naar een leeg scherm zitten turen omdat mijn leerling “even iets anders aan het doen was”…….

Wat als ik nou echt niet handig bent met computers?” Geen probleem, ik ben ook niet zo handig met die dingen, maar zelfs ik kan een Zoomverbinding tot stand brengen. Als ik het kan, kan iedereen het en anders help ik je daar bij. “Ik ben een beginner, dus dan kan het zeker niet met orgelles online?” Jazeker wel! Beginner, gevorderd, maakt niet uit., zolang je er maar zin in hebt. “Maar dan kan je niets demonstreren….” Natuurlijk wel! Ik stuur je een filmpje, dat werkt het best. Kun je bovendien zo vaak kijken als je wilt. En je kan mij ook een filmpje sturen. En heb je midden in de week een vraag, dan stel je die gewoon per mail of app. Reuzehandig allemaal. Wil je er meer over weten? Neem vooral contact met me op!