Ik geef orgelles aan zowel kinderen als volwassenen. Ook als je een “oudere beginner” bent, ben je bij mij aan het juiste adres! Ik gebruik geen vaste methode bij mijn lessen. Iedereen is anders, iedereen leert anders en in een ander tempo. Er is ook een groot verschil of een 7 jarige begint met lessen of een 50 jarige. Of dat je al jaren orgel hebt gespeeld. Daar pas ik mijn lessen op aan: muziekles op maat dus.

Voorop staat dat je plezier beleeft aan muziek maken in het algemeen en in het orgelspelen in het bijzonder! Verder vind ik het belangrijk dat de basis goed wordt geleerd: de juiste houding en ontspannen spelen. Verder werk ik veel aan het “hoe te studeren thuis”. Niets is zo frustrerend om thuis achter het orgel te zitten en eigenlijk niet te weten hoe je het nieuwe stuk nu moet gaan oefenen. Om goed te leren spelen is iedere dag studeren noodzakelijk. Dat klinkt heel heftig en zwaar, maar je zult zien hoe leuk het wordt als je dat consequent doet. Iedere dag dat je oefent, gaat het een beetje beter dan de vorige dag. En als je na een week hard oefenen een nieuw stuk(je) kent, is dat erg leuk en motiverend: op naar een volgend stukje!

Zorg dat er geen afleiding is, zoals pratende mensen, slapende hond, televisie of computer, als je aan het oefenen bent. Ik  geef online les en bij mij thuis in Zoetermeer. Als je goed je best doet, mag je ook wel op mijn kistorgel spelen. Dan moet je alleen niet raar opkijken als je toch gestoord wordt….

Wil je in de kerk les, dan moeten we even overleggen wat voor jou een handige locatie is.

Er zijn veel lesvormen mogelijk, dus neem even contact met me op als je daar meer over wilt weten.